PerHallerby

Per Hallerby


Per Hallerby arbetar som professionell styrelseledamot i huvudsakligen onoterade aktiebolag. Han har även erfarenhet från börsnoterade bolag och sitter som styrelseordförande i börsnoterade Addnode AB och ordförande i Xtracom Consulting AB på Aktietorget.


Per Hallerby är företagsledare med inriktning på management-for-hire i kris- och utvecklingsföretag. Huvudinriktning är strategi-, struktur-, organisations- och marknadsfrågor, för utveckling av professionella organisationer och säljinriktade organisationer. Han var under 1980 talet chef för Utvecklingsfonden i Stockholm och koncernchef för tre olika VenturCapitalbolag. VD för StjärnTVnätet nuvarande Comhem resp. STOKAB.

Erfarenheten kommer även från NGOs av olika slag. Per Hallerby har varit ordförande för Barncancerfonden, myndighetschef för Centrala studiestödsnämnden Stockholm. Per Hallerby har en omfattande erfarenhet som konsult inom Statskonsult AB, StockInova AB, Bohlin & Strömberg AB, Rosenhill Development AB och MAPSEC. Konsulterfarenheten omfattar såväl näringslivet som offentligsektor.

Inom Ericsson medverkade Per Hallerby till utformandet av strategin för Ericsson Global Services och var med att dra igång Ericsson Business Innovation. Därutöver arbetade han med Partners and Acquisitions och var en av Ericssons strategigeneraler.

Per Hallerby är nu styrelseordförande i Addnode AB; ett börsnoterat bolag som vuxit från 20 miljoner till drygt en miljard i omsättning på sex år. Läs CV pdf

Telefon+46 8 6586868
Mobil+46 70 658 68 68
E-postper.hallerby@addnode.com
FaxsaknasSpråk
Läsa
Tala
Skriva
Engelska
5
5
5
1=grundläggande, 5=modersmål eller motsvarande.Utbildningar
Civilekonom1968 - 1972
Handelshögskolan i Stockholm
 


Uppdrag
Inga uppdrag registreradeRapporter
 Ny organisation för Kulturarvet


footer